TOS/Yleisiä ohjeistuksia/Hallinto

Kilon Kipinät
Loikkaa: valikkoon, hakuun

4.1 Hallinto

4.1.1 Kokouskäyttäytyminen

Kokouksissa käyttäydytään asiallisesti ja muutenkin hyvien partiotapojen mukaisesti. Puheenjohtaja ohjaa kokouksia ja on viimekädessä se henkilö, joka voi keskeyttää keskustelun.

Muutamia ohjeistuksia kokousten kulusta

  • Kokousten aikana ei piereskellä tai röyhtäillä, tai muutenkaan käyttyäydytä asiattomasti
  • Matkapuhelimet ja muut viestintälaitteet ovat äänettömällä. Puhelimen soidessa kokoushuoneesta poistutaan vähin äänin, mikäli pihelimeen on oikeasti pakko vastata.
  • Yleinen käytäntö on ollut, että erilisiä puheenvuoroja ei jaella, jos vain kokousväki osaa olla ihmisiksi. Puheenjohtajalla on oikeus muuttaa tätä käytäntöä.
  • Kynien naksuttelu ja muu hermostuttava käyttäytyminen (esim. rummuttaminen) kielletty.

4.1.2 Kokoustauot

Pitkiä kokousrupeamia on hyvä tauottaa lyhyillä kokoustauoilla. Hyvänä nyrkkisääntönä pidettäköön viiden prosentin haukottelua ja viiden prosentin hälinää, eli jos viisi prosenttia kokousväestä haukottelee tai hälisee, voi tauko olla paikallaan. Lisäksi, jos kokoousrupeama on kestänyt yli puolitoista tuntia, kannattaa puheenjohtajan harkita lyhyen tauon pitämistä. Tauon aikana kokoushuonetta tuuletetaan ja kaikki käyvät ainakin jaloittelemassa kokoushuoneen ulkopuolella.

4.1.3 Kokouksista tiedottaminen

Tiedottaminen tulevasta kokouksesta
Eri toimikuntien ja ryhmien kokouksista on tiedotettava, varsinkin mikäli kyseinen kokous on kololla. Nettisivut on hyvä foorumi tähän. Lisäksi, mikäli mahdollista, asiasta on hyvä kertoa JN:ssä, esimerkiksi tulevia tapahtumia käsiteltäessä.

Tiedottaminen menneestä kokouksesta
Mikäli kyseessä on kokous, jonka sisältö jollain tasolla koskee koko lippukuntaa, on kokouksessa päätetyistä asioista hyvä tiedottaa. Nettisivut, ilmoitustaulu ja JN sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.