Mannakorpi/Säännöt

Kilon Kipinät
Loikkaa: valikkoon, hakuun

1. § Nimi, kotipaikka ja kieli

Kilon Sampo ry, jota näissä säännöissä sanotaan yhdistykseksi, on nimenä yhdistyksellä, jonka kotipaikka on Espoon kaupunki ja jonka kieli on suomi.

2. § Tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Kilossa tapahtuvaa partiotoimintaa taloudellisesti ja aatteellisesti.

Yhdistys pyrkii toteuttamaan tarkoitustaan partiomaisin keinoin, jotka on tarkemmin määritelty tuettavien yhdistysten säännöissä.

Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Yhdistys voi omistaa toimintaansa varten tarpeellisia kiinteistöjä, ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, harjoittaa julkaisutoimintaa sekä toimeenpanna asianomaisella luvalla arpajaisia ja keräyksiä, myyjäisiä tai yleisötapahtumia päämääriensä tukemiseksi.

3. § Jäsenet

Yhdistykseen voi kuulua varsinaisia jäseniä, lippukuntajäseniä ja kannatusjäseniä.

Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä 15 vuotta täyttänyt henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen .

Lippukuntajäseneksi voidaan hyväksyä rekisteröity partiolippukunta, joka hyväksyy yhdistyksen säännöt ja jonka päätoiminta alue on Kilon kaupunginosa Espoossa.

Kannattusjäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.

Kaikki jäsenet hyväksyy hallitus

Yhdistyksen kokouksissa on kaikilla jäsenillä läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ainoastaan varsinaisilla jäsenillä äänioikeus.

Yhdistyksen hallituksella on mahdollisuus erottaa jäsen hallituksen enemmistön päätöksellä, kuitenkin vasta kuultuaan kyseistä jäsentä. Mikäli jäsentä ei jostain syystä voida kuulla puolen vuoden kuluessa, on hallituksella mahdollisuus erottaa jäsen ilman kuulemista enemmistön päätöksellä.

4. § Jäsenen eroaminen ja erottaminen

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.

Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.

5. § Yhdistyksen omaisuuden hoitaminen

Yhdistyksen omaisuutta on hoidettava niin, että sitä voidaan käyttää kilolaisen partiotoiminnan hyväksi ja sijoitettua omaisuutta siten, että sen tuotto voidaan käyttää kilolaisen partiotoiminnan kustannusten suorittamiseen.

6. § Jäsenmaksut

Yhdistyksen jäsenet suorittavat yhdistyksen varsinaisen kokouksen eri jäsenryhmille vahvistaman jäsenmaksun. Uudet jäsenet maksavat omalle jäsenryhmälleen määrätyn jäsenmaksun.

Mikäli jäsen ei suorita hänelle yhdistyksen kokouksessa osoitettua jäsenmaksua, voidaan hänet hallituksen päätöksellä erottaa jäsentä kuulematta.

Kaikissa jäsenryhmissä on mahdollisuus liittyä ainaisjäseneksi suorittamalla kahdenkymmenenviiden vuoden jäsenmaksua vastaava summa yhdistykselle hallituksen erikseen ohjeistamalla tavalla. Tällöin jäsenyys on voimassa ikuisesti.

Jäsenmaksu on myös mahdollista maksaa useammalle vuodelle kerrallaan, kuitenkin vähintään kymmeneksi vuodeksi kerrallaan.

7. § Hallinto

Yhdistyksen omaisuutta ja asioita hoitaa ja sitä edustaa hallitus. Hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi vähintään kaksi ja enintään viisi muuta jäsentä. Yhdistyksen puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet valitaan vuodeksi kerrallaan. Lippuntajäsenillä on oikeus nimetä hallitukseen yhteensä kaksi edustajaansa.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan, vuodeksi kerrallaan sekä keskuudestaan tai ulkopuolisista sihteerin, talouspäällikön ja muut tarvittavat virkailijat vuodeksi kerrallaan. Hallitus on päätösvaltainen, mikäli sen jäsenistä yhdistyksen puheenjohtaja tai yhdistyksen varapuheenjohtaja mukaan luettuna vähintään puolet on läsnä.

Hallitus on velvoitettu tiedottamaan lippukuntajäsentensä hallituksille kokouksistaan ja päätöksistään. Hallituksen kokouksissa on läsnäolo- ja puheoikeus kaikilla yhdistyksen varsinaisilla jäsenillä mutta äänioikeus vain yhdistyksen hallituksen jäsenillä.

Hallitus voi asettaa avukseen myös muita toimikuntia yhdistyksen eri toimialojen tehokkaaksi toteuttamiseksi.

Hallituksella on mahdollisuus pitää suljettuja kokouksia esim. palkitsemisasioissa.

8. § Yhdistyksen puheenjohtajan tehtävät

Yhdistyksen puheenjohtajan tehtävänä on:
1) johtaa yhdistyksen toimintaa yhdistyksen hallituksen ja kokousten päätösten sekä yhdistyksen sääntöjen mukaisesti;
2) kutsua hallitus koolle ja johtaa asioiden käsittelyä sen kokouksissa;
3) pitää yhteyttä yhdistyksen jäseniin;
4) pitää yhteyttä ulkopuolisiin partio- ja muihin yhteisöihin.

9. § Hallituksen tehtävät

Hallituksen tehtävänä on:
1) edustaa yhdistystä;
2) suunnitella, johtaa ja valvoa yhdistyksen toimintaa;
3) pitää jäsenluetteloa ja ratkaista jäsenyys kysymykset;
4) huolehtia yhdistyksen kokousten koollekutsumisesta;
5) valmistella toimintakertomus, tilinpäätös, toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä muut yhdistyksen kokoukselle esitettävät asiat;
6) toimeenpanna yhdistyksen kokouksen päätökset.

10. § Nimen merkitseminen

Yhdistyksen nimen merkitsee yhdistyksen puheenjohtaja, yhdistyksen varapuheenjohtaja tai talouspäällikkö, kaksi yhdessä.

11. § Toiminta- ja tilikausi

Yhdistyksen toiminta- ja tilikautena on kalenterivuosi.

12. § Yhdistyksen varsinainen kokous

Yhdistyksen maalis-huhtikuussa pidettävän varsinaisen kokouksen tehtävänä on:
1) päättää yhdistyksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä niiden ja tilintarkastajien lausunnon perusteella tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle;
2) vahvistaa toimintasuunnitelma ja talousarvio kuluvalle toimintakaudelle;
3) toimittaa yhdistyksen puheenjohtajan vaali;
4) vahvistaa hallituksen muiden jäsenten lukumäärä seuraavaksi toimintakaudeksi;
5) toimittaa hallituksen muiden jäsenten vaali;
6) vahvistaa kuluvan toimintakauden jäsenmaksut;
7) valita kaksi tilintarkastajaa ja heidän varamiehensä tarkastamaan yhdistyksen kuluvan toimintakauden tilejä ja hallintoa;
8) käsitellä muut mahdolliset asiat.

13. § Ylimääräiset kokoukset

Yhdistyksen ylimääräinen kokous on kutsuttava koolle, mikäli vähintään yksi kymmenesosa yhdistyksen varsinaisista jäsenistä tai yksi lippukuntajäsen sitä hallitukselta kirjallisesti ilmoittamaansa asiaa varten pyytää tai mikäli hallitus pitää sitä muuten aiheellisena.

14. § Kokouskutsut

Yhdistyksen kokousten kokouskutsut on vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta asetettava nähtäväksi lippukuntajäsenien ilmoitustauluille ja lähetettävä sähköpostina tai kirjeenä jäsenille.

15. § Ohjesäännöt

Yhdistyksen puheenjohtajan, hallituksen ja muiden toimikuntien sekä virkailijoiden tehtävien, luottamustoimien ja yhdistyksen muun toiminnan sääntelyä varten voi yhdistyksen kokous vahvistaa ohjesääntöjä.

16. § Sääntöjen muuttaminen

Näitä sääntöjä voidaan muuttaa yhdistyksen kokouksessa, jos muutoksesta on kokouskutsussa mainittu ja jos muutosta kannattaa vähintään 2/3 annetuista äänistä.

17. § Yhdistyksen purkaminen

Päätös yhdistyksen purkamisesta on tehtävä kahdessa vähintään kuukauden väliajoin pidetyssä yhdistyksen kokouksessa vähintään 2/3 äänten enemmistöllä.

Yhdistyksen purkautuessa luovutetaan sen varat yhdistyksen päämäärien mukaiseen toimintaan jälkimmäisen purkamisesta päättäneen kokouksen päätöksen mukaisesti.